Dans Voorstellingen

Dansvoorstelling “RET”

“Woonplaats bij het riet”

Dans en choreografie: Saraja de Jonge.

Afbeelding kan het volgende bevatten: lucht en buiten

“RET” is een ingetogen dansvoorstelling gebaseerd op de wordingsgeschiedenis van het dorp Rheden.
Het dorp Rheden ontstond in een periode vanaf de 9e eeuw op een drassige plek met veel riet. Toen ‘ret’ genoemd. De naam Rheden heeft hier zijn oorsprong en betekent “woonplaats bij het riet”.
Dansmaker Saraja de Jonge heeft de elementen riet en water en de verbinding van mensen met deze omgeving tot een fijnzinnige dans verwerkt.

De dans is te zien tijdens de kunstroute op zondagmiddag 13 september 2020 om 15.00 uur op terrein GS Staalfabriek, ingang: Pinkelseweg , waar in de fabriekshal tevens een beeldende kunstexpositie plaatsvindt omlijst met muziek en gedichten.
De kunstroute is een onderdeel van het cultuurfestival WieKent Rheden en vindt plaats op meerdere locaties in het dorp.

 nieuws.nl rheden Datum: 15 september 2020 17:54 Laatste update: 15-09-2020 17:54

RHEDEN – De kunstroute trok veel bekijks en het daverde in de staalfabriek in Rheden. Rhedense kunstenaars presenteerden er zondagmiddag 13 september hun werk in de immense hal.

De Kunstroute trok een gestage stroom bezoekers, ook op de andere zeven locaties in het dorp. WiekentRheden, een cultureel festijn dat dit jaar zijn eerste ‘echte’ editie beleefde, en waar de Kunstroute deel van uit maakte, was zeker een groot succes. Er waren dans- en theatervoorstellingen, workshops (schrijven, muziek, dans en beeldend), yoga, mindful wandelen en samen eten.

Irene Veenhuis, coördinator van de Kunstroute: ‘’Fantastisch wat Rhedense kunstenaars dit weekend lieten zien. Dit smaakt naar meer.“

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Voor meer informatie: https://wiekentrheden.nl/