Ontmoeting op de dansvloer

Dansproject met ouderen én kinderen van groep 5

Filmpjes:

Omroep Gelderland
http://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2118648/Voetjes-van-de-vloer-Jong-en-oud-swingt-in-Velp

Ontmoeting op de dansvloer
https://youtu.be/tgkOs7L0gSA

(Link kopiëren en rechts klikken- ga naar ..)

img-20161021-wa0003      img-20161021-wa0001-2

img-20161021-wa0004  img-20161021-wa0006-2

Nieuws: Arnhemse Koerier

Ouderenproject Ontmoeting op de Dansvloer gaat van start

 Afbeeldingsresultaat voor ontmoeting op de dansvloer

Iedereen kan dansen! Met het hele lijf, alleen met de armen, of misschien zelfs wel met de vingers. Verschillende ouderen in Rheden zijn onlangs uitgenodigd om samen met leerlingen van een basisschool in de omgeving te bewegen op muziek.

Speciaal voor de Kinderboekenweek, die 5 oktober start en als thema “opa’s en oma’s” heeft, ontwikkelde dansdocent Saraja de Jonge samen met RIQQ dit dansproject voor jong en oud. Het werd door zowel scholen als verzorgingshuizen met veel enthousiasme ontvangen: “Een uitwisseling tussen ouderen en kinderen, dat levert ontroerende momenten op”, is hun ervaring. De scholen werden gekoppeld aan een verzorgingshuis bij hen in de buurt.

Zo gaat de Fredericusschool uit Velp dansen met verzorgingshuis Oosterwolde, Dorpsschool Rozendaal ontmoet De Biesdel. En in Dieren zullen SSBO ’t Sterrenbos en Intermezzo en BS De Vlinder en Beverode met elkaar bewegen op muziek.

Hoe dansten mensen vroeger? Zo’n dansavond, hoe verliep dat? En hoe dansen kinderen nu? Ervaren dansdocent Saraja de Jonge brengt aan de hand van deze vragen een uitwisseling in dans tot stand. In vier workshops werkt zij met ouderen en kinderen toe naar een kleine danspresentatie voor medebewoners en familie.

“Ontmoeting op de dansvloer” is het tweede project, in een reeks van kunstprojecten voor ouderen in Rheden, die Cultuurbedrijf RIQQ heeft geïnitieerd. Dit doet RIQQ vanuit de overtuiging dat iedereen met kunst bezig moet kunnen zijn, omdat kunst het leven verrijkt. Het samen creëren en werken vanuit de eigen passie en talent vergroot het zelfvertrouwen van ouderen en brengt hen in contact met anderen.

“Ontmoeting op de dansvloer” maakt deel uit van het seniorenproject Rimpelingen, dat mogelijk wordt gemaakt door het Oranjefonds, VSB fonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo.